Ja: Ett riktigt fynd

Detta är ett riktigt fynd, men det handlar ine om att jag köpt något billigt. Detta är ett fynd jag gjort i drömmarnas palats, alltså youtube...


Nog för att man kan bli irriterad av att få en fluga i halsen. Nog för att man kan vara irriterad redan innan man får flugan i halsen eftersom man kanske spillt kaffe på kostymbyxorna eller ngot dylikt lite tidigare på dagen. Men detta är överstyr.

Också roligt är att denna man inte får ett regelrätt youtube-utbrott, nej nej. Han kastar inte saker omkring sig och skriker och dampar. Nej denna man får någon slags verbal damp.

Ja: Främlingsfientligt?

Fick till min stora lycka se denna bild på aftonbladets hemsida. Och nu skulle jag vilja påstå två saker var av bara en kan vara sant:

1. Den här rubriken anspelar på ett rasistiskt sätt på personen på bildens hudfärg
2. Jag är dum i huvet

Ja: Snål som en hest och aningen alternativ

Japp, idag har jag blivigt lite lite coolare. Jag har nämligen köpt en skateboard! väldigt coolt, väldigt extremt och lagom alternativt!


jag har också upptäckt hur hemskt det är att vara snål. Inte för att jag inte unnade mig brädan utan för hur dåligt jag mår när det blir repor i den. Jag vill bara ställa den i rummet och aldrig mer åka på den. Så illa är det.
Det är tillochmed så illa att jag inte tcker att det är roligt att åka på den, jag tänker bara på hur ljudet när trät skrapar mot asfalten. Hemskt!


Idag var också min första dag på KTH. Mina förväntningar var lågt ställda och jag förväntade mig att fördelningen på klassen skulle se ut så här:

30% Brats
50% Nördar
20% Vanligt folk

Men i själva verket såg fördelningen ut såhär:

20% Brats
20% Nördar
60% Vanligt folk

Alltså en helt klart positiv överraskning!


Då det här inlägget inte va speciellt roligt eller läsvärt överhuvudtaget så tänkte jag skojja till det lite på slutet såhär, och ja gör det med hjälp av en bild på en lök!

Håll till godo!

Jo: Go ballistic

Jag har funderat lite på vad detta uttryck. Och som med allt annat så har google svaret: "To become very angry or irrational."

Anledningen till att jag väljer att delge er denna information är den ytterst bisarra video som jag hittade i landet vid namn Youtube.


Detta kan vara det otäckaste filmklipp jag någonsin sett. Ett gäng tillsynes snälla dvärgar som partajar. Det flippar ur lite. Lite väl. Lite väl mycket. Först är det roligt, men sen vet jag inte vad det är.

Var är världen på väg, när man fortfarande kan bli förundrad över saker man sett på internet?!

En sak är säker, de uppträder irrationellt. Som fan!

Ja: Hufvudstaden

Jo, nu bor jag alltså officiellt sett i stockholm. Lite ångestladdat ärdet med all asfalt men wtf, likt gloria gaynor säger jag: I will survive!

Här är mitt crib iaf!


not to glamorous
not to shabby

Något jag redan hunnit reflektera över är lokförarna i tunnelbanan, hur extrmet trötta de måste vara på sitt jobb. Vissa fräser fram vilken station man är på samt att dörrarna stängs, vissa gnäller fram det. Men ingen, jag repeterar, ingen! Säger det med en endaste gnutta entusiasm i rösten. Är det verkligen så hemskt att vara lokförare?

Jo: Good girl gone bad?

Jag satt och kollade på MTV häromdagen. Varken Madonna eller Depeche mode spelades. Dock spelades Rihannas nya singel "Disturbia".

Något som slog mig när jag såg denna var att den kvinnan har:

En stor panna/ högt hårfäste

En kinky klädstil

Om vi börjar vid genombrottet med "Pon de replay" så framställdes hon som en söt surftjej från nån karibisk ö. Så långt köper jag allt i marknadsföringen. Söt tjej + lite kläder + eventuell sång = pengar.


Sen höll hon på så ett tag för att sedan bli tråkig. Så en extreme deutsch makeover tar vid. Hon får lite latex, ett par porriga strumpbyxor och en page.


Men nu har hon verkligen kommit ut på allvar i senaste videon. Den tyska makeovern har flippat totalt!



Jag säger inte att ni ska lyssna på låten, ni får gärna stänga av ljudet. Men snälla! Kolla hur kinky hon är. (och hårfästet, icke att förglömma)

Visst har jag reflekterat över att hennes skiva heter Good girl gone bad. Men nu har nått gått snett. Med ett dylikt stilbyte borde den heta Good girl gone BDSM!

Jo: dagens outfit

Japp, nu jävlar myntar vi begreppet som alla andra coola bloggar kör med. Dock får ni vara nöjda med om ni får se gårdagens outfit. Om ni ens får se några vill säga.

Så var nöjda med vad som bjuds!

Detta är ju såklart inte dagens outfit. T-shirten och jeansen kommer från Carlings. Midjeväskan kommer från 80-talet.
Just midjeväska tror jag kommer slå stenhårt!

Som en liten kuriosa så kan jag även meddela att detta är bilden som följer med på mitt CV, så här i arbetssökans tider.

Ja: Tatuering

Jag känner mig sugen på att tatuera in detta på min underarm:



Alltså en fiskmås med tt frågetecken över huvudet, fast lite snyggare gjort helst. Men my opponerar sig å det starkaste av någon anledning...

Ja: Söver ni?


Ja: Reseanekdoter

Här kommer då några anekdoter och bilder från resan se världens ljus:

Homosexuella på tåget:
Planen var att vi skulle ta oss från kristenhamn till arlanda med tåg. Och i samma vagn som oss, ja till och med bredvid mig, med bara gången emellan sitter två homosexuella i vår ålder och pratar engelska med varandra på ett "fab-fiveigt" vis. Och det roliga med det hela är min facination, för jag har då aldrig i hela mitt liv sett två bögar live. Och än mindre har jag sett dem sitta och ta och pussa på varandra på ett sådantdär nykärt sätt. Och man vet ju att man inte ska sitta och glo på dem, det är ju fel, men jag kan bara inte låta bli, precis som ett födelsemärke i ansiktet, eller ett riktigt ärkeemo.


Tråkit en natt på arlanda? Svaret är nej!




Killen med brännan:
Här har vi en riktig soldyrkare,men det är något han missat. Kan det vara att smeta ut solkrämen på ryggen kanske? Då han satt så här i någon timme så hoppas jag det hela genererat en riktig bränna!

Och inte nog med allt detta, sista kvällen så lyckades jag tappa bort mina gula 5kronors röda korsett solbrillor.... Usch!

Ja: En roadstory

Nu siter jag äntligen i Filipstad och häckar igen, så imorgon kommer lite bilderoch anekdoter att uppladdas, nu tänkte jag bara dra en tale from the road så att säga:

För att komma hem från storstaden till småstaden åktes det buss. Så långt är allt väl, men med på bussen var oturligt nog en mamma och hennes dotter(tror jag) och mamman hade turen att just denna dag fylla 45. Detta skulle såklart firas med lite alkohol, gärna redan på bussen. Och så blev det. Det hela var väl lite lustigt till att börja med då mamman och hennes dotter(som hade kropp som en tjock 12åring, såg ut att vara 17, men i själva verket var 25) satt och diskuterade diverse alldagligheter ur den berusades perspektiv. Underhållsfaktorn höjdes betydligt av att de båda var sådana personer som har deodorant i bara en armhålan, inte riktigt rakar hela mustaschen eller knäpper skjortan hela vägen ner. alltså personer som lever mitt ibland oss men som lever med det relativt dålda handikappet som stavas dumhet. Men efter småpratet spårade det ur då alkoholen verkligen började ta skruv, fram med varsin partyhat samt sådana där saker som rullar ut sig och tutar när man blåser i dem. Och tillslut var inte heller det nog då de ryckte fram varsin burk med serpentinspray och gladeligen började bombardera varandra. Får jag gissa att busschaufförn svor som en hest när han senare städade ur bussen?


Jo: nära ögat!

Idag höll jag på att bli vuxen. Eller iallafall lillgammal. Jag kan gå manchesterbrallor, dricka kaffe och äta så många jävla finska pinnar jag vill utan att va lillgammal. Men nu gick jag nästan över gränsen då jag höll på att sälja min själ och gå med på facebook.


Turligt nog undkom jag med nöd och näppe. Anledningen till att jag inte gillar facebook innan jag ens provat det är att det känns så vuxet. Så menlöst och mainstream. Just att det är mainstream kanske är dess styrka men jag är inte redo!


Stilmässigt snedsteg och fullkomligt underbar i en massiv symbios.

Istället visar jag upp min söta ryggsäck som jag kommit över. Känns så hösten 2008! Den tar mig tillbaks till ruta ett när det kommer till att vara lillgammal. Tror jag...

Ja: Damp i Turkiet

En reseanekdot är aldrig fel kan jag otvivelaktigt konstatera, och ingen kommer att säga emot. Nåväl:

My säger: Jag ska köpa en väska jag kn ha när jag tränar!
My säger ännu en sak: Snart ser jag ut som Magnus Samuelsson!
Jag tänker: De va nog de värst ja har hört!
Jag säger: Jo, de blir nog bra.
My går sledes in i en affär där väskan hon spanat in kostar 8 euro. Hon tar en väska å säger att hon köper den för 5 euro.

Nu tror ni att det som komma skall, är att försäljaren säger: No, no, no! Good quality. But special price for you my friend, 7 euro! Och då tror ni att my står på säg om 5 euro och tillslut får den för ungefär 6 euro.

Men så blir det inte, det som istället händer är att försäljaren säger: 8 euro!
My säger: Thats tooexpencive!
Försäljaren blir då allmänt grinig och kommer inte med nåt sänkt pris, så my smyger därifrån. Då kommer försäljaren efter henne och ropar: You you!
My stannar.
Försäljaren försöker säga något men är fruktansvärt röd i fejjan och har tydligen tappat talförmågan.
Efter ca 20 sekunders stammande säger han: I Can'not speak! och går tillbaka till sin affär där han oerhört dampligt slänger väskan in i de andra väskorna allt vad han orkar och ackompanjerar det hela med ett högt: AAAAHAHAHAHAA!

Vi går vidare och my köper en precis likadan väska för 4 euro ca 50 meter därifrån.


Vad vi borde fundera på efter att ha hört den här historien är självklart, varför denna damp? Vad vinner han på den? Och är den verkligen motiverad? Anledningen till att vi bör fundera på detta är inte att prutning inte är något man bör bli förbannad på, utan snarare för att prutning är väl så vitt jag vet ganska vanligt i Turkiet, specielt på fejkade väskor. Betyder det att han får ett liknande utbrott varje gång någon försöker pruta? I sådana fall borde det ju faktiskt sättas upp någon slags läktare utanför affären, så att folk kan komma dit och titta, och studera, och beundra mannen vars ilska aldrig sinar!

Ja: Torftigt

Jag är numera i huvfudstaden och befinner mig absolut inte vid min egen dator, alltså blir det inga bilder, vilket är lite torftigt. Men jag kan konstatera:

Jag är tillbaka, minst sagt. Och med mig från Turkiet har jag:
- En öroninflamation
- 2 kubik svett
- Inga souvernirer

Japp, det är sant, inte en enda souvernir, my har prackat på sig lite, men icke jag!
För övrigt så v ar det inte helt lätt att hitta den mest turistiga turisten, men en sak kan jag i alla fall konstatera, det är numera ännu lättare att skilja urskilja oss från turistmängden, den alldeles utomordentliga uppfinningen: Foppatoffeln!
Alla har foppatofflor, minst sagt.


Och sen måste jag ta upp det här med att folk säger typ att de är så fattiga i turkiet och de har lägre levnadsstandard än oss, men där kan jag inte hålla med, typ alla går ju runt i typ värsta märkesgrejjerna, typ ed hardy, billabong, dolce gabbana å replay. Sånt har ju inte ens jag råd med.

Jo: Statussymbolen numbero uno!

Det är en sak som säger mer om dig som person än en kriminaltrilogi av Stieg Larsson. Som är av större vikt än det första intrycket. Som likt en mustasch på en tysk porrfanatiker avslöjar de innersta hemligheterna om dig och ditt privatliv.

Prylen som avslöjar så mycket är såklart också en statussymbol. En schysst klocka såklart!

Om vi ska se till det minst sagt knapphändiga utbud som infinner sig på bloggredaktionen så är det följande som bjuds:

Rosavit talande digital klocka. (Jo)


80-tals casioklocka (Jo)

Gul hoopsklocka i genuin plast (Ja)

Så vad säger dessa klockor om oss som personer? Det borde ju gå att utläsa på fem röda sekunder. Ur ett statusperspektiv kanske det vore fiffigare med en schysst Rolex, likt den där snubben på grymtroligperson.blogg.se. I alla hans "dagens outfit" så nämner han nämligen sin klocka.

Men om man inte har en att tillgå? Då måste ju detta vara the next best thing, minst!


Ja: Hädda!

Nu åker jag snart till Turkiet. Men jag ska inte dit å slappa i solen eller plaska i havet eller något dylikt om ni nu trodde det! Jag tänkte nämligen åta mig ett uppdrag när jag är där nere, ja ska ta så många fantastiskt konstiga bilder samt memorera alla finurliga anekdoter när jag är borta, enbart för att återkomma med en fantastisk uppdatering när jag kommit hem!

Jag tänkte också försöka skuta en bild på den mest turistiga turisten där nere, vi får se hur de går!


Ja: Världens absolut sämsta låt!

På mitt inte alltför actionfyllda sommarjobb på hemtjänsten så åkte jag idag bil och lyssnade på radio, samtidigt. Och då hörde jag en fantastiskt dålig låt på radion och fick samtidigt en uppenbarelse. inte för att jag inte hört låten förut, utan jag har nog aldrig riktigt tagit mig tid att lyssna på den ordentligt, men nu var förutsättningarna tydligen perfekta. Jag satt alltså och körde bil lugnt och sansat på en grusväg i de värmländska ödemarkerna, total avslappning, total koncentration på radion, det var allt som behövdes. Härmed ger jag er: Ola - Love in stereo

Och för att bevisa att jag är tusen gånger bättre än johan ska jag härmed länka till den på youtube:


Men jag arnar er, titta inte på den, iaf om ni hört den förut, vilket jag antar att ni har. Det ni skulle kunna göra är att stänga av ljudet och kolla på den hunkiga bakgrundsbilden, gör det för all del, men lyssna inte på den.

Jag försår inte att en sådan låt kan spelas på radio så frekvent som den ändå gör. Fast det är ju egentligen inte så att den är världens sämsta låt som jag påstod, egentligen finns det nog sämre, men nog fan är det världens mest misslyckade låt! Man hör ju bara hur popandet gått över gränsen, man hör hur stor saknaden är efter både en kompetent producent, och låtskrivare är. För han kan väl kanske sjunga, det kan jag ge honom. Usch!

Och när jag sitter där i bilen och denna låt spelas på radion så känner jag hur huvudvärken kommer smygandes, och jag kan säga detta direkt, jag kan få huvudvärk av tex. slagsmålsklubben på hög volym, men det är inte samma typ av huvudvärk. Huvudvärken som uppstår vid några höga slagsmålsklubbenlåtar på rad är en följd av alla fantastiska "blipblop"-ljud, men den här huvudvärken är snarare ett huvudbry, som smyger sig på, kan mänskligheten verkligen prestera så här dåligt? Jag trodde vi var bättre än så!

Jo: le night dominator

Jag orkar inte dryga eller va sur på nått nu. Det är ett mycket krävande jobb att vara bloggare. Istället slänger jag upp en bra låt från youtube... Trodde jag. Nu visar det sig att jag är sämst och hela bloggkonceptet håller på att gå åt helvete. Det går inte att skicka upp videoklipp.


Det är alltså blogg.se som blir dagens hatobjekt. Usch och tvi!

Okej, skitsamma.  Ni som orkar kommer att bli rikligt belönade! http://www.youtube.com/watch?v=4DUqub00_Ww          <<<< Högteknologisk ickelänk som för er dit näsan pekar!<<<<

Avslutningsvis vill jag ge er förhoppningar om ett reportage om statussymbolen nummer 1. Klockan. En diger klocksamling från bloggredaktionen kommer antagligen att visas upp och eventuellt på vaga bevekelsegrunder hyllas.

Ja: Tröjan=färdig

Japp, den nya tröjan är färdigsydd! Lite bradare, lite finare än den förra, det enda som saknas är väl att rycka upp cheese4steee på bröstet...

Jag hittade gränsen och tog ett rejält kliv över, här är resultatet!



RSS 2.0