Ja: Att välja sin bil

Idag tänkte jag, helt osökt, på att My en gång sa att Blondinbella en gång skrev att hon skulle köpa en BMW z4 när hon fick körkort/blev rik/whateva. Då tänkte jag att det är ruggit pinsamt att köpa en BMW z4, av flera anledningar:

- Ful (skönhet ligger inte i betraktarens ögon i det här fallet)
- Slö (ja den går inte speciellt fort, varken framåt eller i kurvor för det priset)
- Dyr (800 000 femhundralappar!)
Och så skrattade jag lite för mig själv åt blondinbellas blåögdhet.


Men sen kom jag att fundera på om jag verkligen är coolare i min Ford Fiesta, så nu tänkte jag att vi skulle se vad de olika bilarna ger för intryck, när man helt sonika kommer och åker i dem.


BMW z4 säger: Tjabba tjejer! Jag är 35 år, jag hade jättemycket acne i tonåren och jag var otroligt spinkig, så jag fick aldrig hångla. Men jag lovade mig själv att, när jag fick råd och när acnen gått ,köpa mig en riktigt flådig bil, en BMW, gärna en cab, så kvinnorna kan se mitt prydliga plyte. Det gick dock inte som jag tänkt mig, när acnen försvann kröp hårfästet upp och att köra nercabbat förstör min combover. Men inte bryr jag mig, för jag har en BMW!


Ford Fiesta säger: Hej! jag är snål. Eller fattig. Eller båda delarna(som i mitt fall). Men jag är i alla fall inte desperat för jag har ingen cab! Ha!
Här är den, världens minst desperata bil!

Jo: Tatuering?

Funderar på att tatuera mig.

Jo: Världens läskigaste människa

Jacob hävdade för en tid sen att om han var tvungen att tillbringa 24h i ett rum med antingen Jigsaw från Saw-filmerna eller Mika så skulle det vara ett close call.
Jag är beredd att hålla med.

Ja: Idol

De har ju vart mycke klagande på idol, för att de är så fantasilösa. för att de fortfarande kör med den där varianten när de bluffar att folk inte går vidare, fast de gör det.
Till exempel klassikern: Jag tyckte inte att du var bra, jag tyckte du var skitbra.
Och inte nog med det! Nu har de ju börjat bli väldigt långsökta också. Det dröjer inte länge innan de säger typ: Du har tyvärr inte gått vidare i idol 2009. (10 sekunders tystnad, förutom den där inandningen följt av det snörvlande ljudet de ger från sig när de inte går vidare) Alltså, i den amerikanska versionen av Idol, här har du ju dock gått vidare (vild glädje, suckar i tv-sofforna)
Jag tycker att Idoljuryn borde göra en av följande två alternativ.
Tvärtombluffen:
Istället för att lura folk att de inte gått vidare, för att det sedan ska visa sig att de har gjort just det, så gör vi tvärtom! Juryn säger: Grattis till kvalplatsen! (den sökande i fråga blir ofantligt glad och ska precis krama om juryn när de säger) Ja alltså inte du, grattis Göteborgs IF till kvalplatsen i Champions League! Du har förstås inte gått vidare, din amatör, där är dörren!(förutsatt att Göteborgs IF nu kvalar till CL, jag kan ju inget om fotboll så feel free att sätta in vilket lag som helst i sammanhanget!)
Dubbelbluffen
Den lite mer avancerade varianten, vi bluffar dem inte bara en gång, utan två! Denna kan ju självklart appliceras på tvärtombluffen så man kan bluffa dem (och ni, kära tv-tittare) till att tro att de ska gå vidare, för att sänka dem, för att sedan skicka dem vidare ändå, eller tvärtom!
Det är ju bara att slänga in ett sista: Till Champions Leauge kvalet alltså, du ä rju vidare i Idol, och det där är dörren till lycka och framgång!
Denna kan ju givetvis vidareutvecklas till en trippelbluff eller en quadruppelbluff, allt efter situationen, humöret och hur man behagar att göra.
Vad äger ni? CopyPaste och kränga iväg till [email protected]?

Jo: Jag kommer hem till dig jag är en händig man..?

Fixade trådlösa nätverket som en jävla hacker, blev glad som en knarkare, firade som en krazy baldhead!
SÅ.
JÄVLA.
HÄNDIG.

Ja: Hon har gjort det igen!

My tipsade mig om denna!
Lindas lya har gjort det igen och överträffat sig själv! Välkommen till världens mest ointressanta film:


Ja: Saman och Cynthia

Jag lyssnar väldigt mycket på radio nu när jag sitter hemma och syr mycket. Då är det skönt att ha lite sällskap i form av några radioidioter. Favoriten är solklart mammas nya kille, men även morgonpasset och pang prego slinker glatt med!
Något jag definitvt INTE lyssnar på däremot, det är din gata. Din gata är tänkt att vara lite sådär samhällskritiskt ur ett invandrarperspektiv, lite hood, lite street, men ändå inte rädd för att ta upp olika problem och kritisera samhället!
Alla som hör din gata vet däremot att detta inte fungerar, de brukar alltid ha en fråga i varje program, lyssnaren uppmanas sedan att ringa in och "debattera", eller iaf ventilera sin åsikt. Frågeställningarna brukar vara av lite tveksam natur. Men idag tog de priset. Frågan idag var nämligen: "Ska dömda kriminella få studera på universitet och högskola?"
Denna fråga ställs på sån där jobbig invandrarskånska av Saman, den manlige programledaren, och när första personen ringer in så kommer han/hon antagligen säga såhär ungefär:
Person: Vårt samhälles straffsystem bygger ju på att man har sonat sitt straff när man kommer ut. Och det är vä säkerligen bara bra för de flesta fd kriminella att få en högre utbildning. Det blir ju svårt att ta sig ur träsket så att säga, om man inte får chansen att utbilda sig, vilket ju i princip är en mänsklig rättighet.
Saman svara drygt på jobbig invandrarskånska: Men är det verkligen bra att, säg tillexempel en dömd pedofil utbildar sig till förskolelärare?
Personen: Nej självfallet inte.
Saman: Men var ska vi dra gränsen?
Och där bryter vi känner jag. Men exakt såhär går varje samtal som de har i din gata till. En person ringer in och säger något mer eller mindre vettigt. Saman svarar drygt med ett exempel. Och sedan frågar han var vi ska dra gränsen.
-Jag tycker verkligen inte att public service och därmed vi, ska betala för att de där pajaserna sitter och kör allt på repeat vecka efter vecka och inte kommer ram till något.
-Men är det verkligen bra att bara stryka radioprogram sådär? Ska vi stryka till exempel morgonpasset med? Var ska vi dra gränsen?
-Jo vi ska dra gränsen vid bra och dålig radio!

Ja: NAPALM DEATH!!!!!!!!!!!!

Varje gång jag hör namnet Napalm Death, så skrattar jag. Och jag ar ju hört det massa gånger. Men är roligt ändå. För det finns INGET namn som är hårdare än NAPALM DEATH! Inte ens Cannibal Corpse. NAPALM DEATH är så hårt det blir, och jag finner det väldigt lustigt! De har fått med både eld och död (ond bråd sådan). Om vi jämför med tillexempel In Flames, som bara får med eld, inte alls död och dest mindre ond bråd sådan. Hatten av för NAPALM DEATH!

Jo: Laundry day

Om man driver modeblogg så måste man sköta sina plagg. Tvätta dom. Sen kanske hänga upp dom. I ett paraply till exempel.

Ja: Sy!

Idag har jag fixat upp mina dubbla symaskiner. Så nu syr jag för fullt! Och det blir jättemycket trådar och tygbitar och bös so bara ligger på golvet och skräpar. Men tänker jag plocka upp efter mig? Nej! HA! Särbolivet är underbart!

Ja: Ännu ett filminlägg!

Hur gick det här igenom? Slumdog millionare. Spelet heter, på svenska, Vem vill bli miljonär? Inte miljardär, det är lite över tv4:s budget. Eller ja det heter ju postkodmiljonären nuförtiden. Men inte postkodmiljardären.
Borde inte någon bara slänga ett öga på affischen innan den sätts upp runt biografer? Borde det inte upptäckts inann den kom ut på dvd? Eller är jag dum i huvet?

Ja: Tarantino + Inglourious basterds

Idag skulle jag och my gå på bio hade vi tänkt. Jag ville verkligen verkligen se inglourious basterds, så den föreslog ja! My var inte lika pepp utan sa: "Kan vi inte går på SOMMAREN MED GÖRAN ISTÄLLET?"(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Jag skrattade henne således rätt i ansiktet och filmvalet blev således inglourious basterds.

Och jag fullkomligt älskade den. Mer än något! Någonsin. Men jag vill självklart inte. Jag vill säga att tarantino bara är lagom alternativ för att bli uppskattad av den stora massan. Att han är alternativ på ett oerhört utstuderat sätt, bara för att lura oss. Att han är alldeles för mainstream. För alla som sett den här filmen tycker ju att den är bra.

Men jag kan inte förmå mig att säga något negativt, alls. Den är genialisk, från början till slut. Speciellt till slut! Den är bättre än kill bill, den är bättre än jackie brown, den är bättre än reservoir dogs och den är kanske till och med bättre än pupl fiction, men bara kanske. Om jag bara vore själv med att tycka om den.


Sommaren med Göran säger: Fuck you Tarantino!

Jo: Modehösten 09 vol. 2


Simple as that!

Snubblar du någon gång över något som ett 13-årigt Avril Lavigne-fan ser ut att ha designat tycker jag inte att du ska tveka! Let there be cashflow och var först med det hetaste i höst.

Jo: Modehösten 09 vol. 1

Hösten har slagit med all kraft och nu börjar man så smått att pälsa på sig för allt vad paltorna bär.


Men hur ska man ut modehösten 09? Jag kommer att hämta inspiration från Oxhälja 2009 i Filipstad.


Fräsig huvtröja full med attityd.

Ja: Att slösurfa

Få når upp i min klass när det kommer till att slösurfa. Möjligtvis Johan, men få andra. När jag var sambo och inte särbo så tog jag varje tillfälle i akt till att slösurfa, såfort my var utanför dörren så satt jag där, slösurfandes.
Problemet är att man som särbo har de gamla vanorna i sig liksom, såfort my är utanför dörren så ssurfar jag, hela tiden. "Men nu är hon ju alltid utanför dörren eftersom hon inte bor med dig", säger ni nu. Och jag kan inte annat än att hålla med.
Därfrö slösurfar jag mer än någonsin, jag slösurfar bättre än någonsin och jag slösurfar mindre målinriktat än någon någonsin gjort! Jag kan kolla facebook säkert fyra gånger på fem minuter, aftonbladet tre gånger och freeride säkert sju, newschoolers två, swebikers en och mybestfriendismygrind en gång var tionde minut. Sen börjar det om!
Och vad vill jag säga med det här? Ingenting? Ingenting! För jag är även bra på att slöskriva, att babbla, tjata, gnata och hålla på, utan att egentliegn inte komma fram till något, alls. Och det har jag just gjort.

Jo: Moneybrother

En av sveriges enligt mig kanske bästa musiker. Jag skriver kanske men menar eventuellt vad jag säger.
Dock har jag svårt för att lyssna på Anders Wendin hemma nerdunkad i min skinnfåtölj. Efter att ha sett honom live på Peace&Love så bleknar allt, då det är så han verkar göra sig bäst. Live alltså. Sen har han faktiskt en ganska oklanderlig stil. (Se Cafés nummer med honom på framsidan.) Jag kan rentav förstå folk som säger att han är snygg.
Så, nu har jag sagt massa snälla saker om honom så jag med gott samvete kan säga det jag vill ha sagt:
Är det verkligen bara jag som tycker att dom där tätsittande ögonen fullkomlligt lyser av DAMP?

Ja: Claes

Det här är Claes, han är söt!

Ja: Goda nyheter!

Goda nyheter!
Mannen på min tavla är identifierad!
Än ärkebiskop från turkiet!
http://www.suryanikadim.org/english/metropolit/Metropolit.html

Jo: Volvoraggare i Filipstad - Jayjoy edt.

I Filipstad finns det ett stort intresse som förenar de flesta människor. Att ragga på stan. Man tar ett stycke bil, fördelaktigast en volvo av modell gammal (läs 740, 240, 140...). Med hjälp av denna bil åker man sedan runt på stan och spelar musik av modell bas (läs basshunter, cascada, groove coverage...).

Men varför gör man detta? Varför slösar man på naturens resurser på detta sätt. Varför spelar man musik på en nivå så att bakspoilern på bilen håller på att trilla av?

Är det för att kvinnorna fullkomligt suktar efter en rejäl karl om vet hur man meckar med en bil och spelar schysst musik?
Är det för att Filipstad city i sig är en ytterst tilltalande körsträcka?


Jag och min kompanjon för dagen tillika min bloggpartner Jacob begav oss på en studieresa i raggarnas fotspår. Med min mormors SAAB och min ipod inpluggad på högsta volym provade vi att göra stan.


Vi provade att ställa oss på statoilparkeringen vid några fullblodsraggare. Vi famlade dock fullkomligt i mörkret. Vi spelade fel musik, körde eco-drive och framförallt så körde vi för sakta.

Såhär i efterhand så kan man konstatera att det är fan inte lätt att ragga på stan. Eller åtminstone inte lätt att se tjusningen i det hela.

Som en extra treat till er med Spotify:Korrekt volvoraggar-spellista Den sista låten är dock misstaget som gjorde vår raggartur misslyckad då detta var en av dom flitigast spelade låtarna.


Ja: Konst på väggarna!

För att fylla upp tomrummet efter de tavlor vi hade här förut, men som flyttade söderut, har jag nu köpt mig en egen tavla.
En bild säger mer än 1000 ord, första gånge den gamla dängan stämmer!
Om någon vet vem den här rackaren är, eller vad han gör i de där kläderna, så känn er nödgade att lämna en kommentar oh upplysa oss om det!

Ja: Återigen, McDonalds!

Gårdagens händelse fick mig att tänka på en annan incident som hände på McDonalds för några år sen...
Jag gick kansk ei åttan och spelade således bandt för fullt, och rätt va det var så började en ny kille i laget, han var från nordmark och va en riktigt skogsmulle.
En dag när vi spelat match i karlstad så skulle vi genomföra det obligatoriska donaldsbesöket. Och då visade det sig, att den nya bandiförmågan, aldrig någonsin ätit på mcdonalds. I våra ögon var dett i princip det märkligaste vi varit med om! Han kunde lika gärna sagt att han va från mars, och vi hade inte blivit mer förvånade.
Då detta var hans jungfrutur på mcdonalds så viste han ju således inte vad han skulel köpa utan frågade oss om råd. Vi enades om att en big Mac och Co va det bästa valet! (ja, detta var på den tiden då en meny hette Co) Han beställde således en Big Mac och Co och på frågan "Dricka?" Så svarade han glatt: "JA!" och vände sig om till mig med ett flin och sa: "Får man de med?!"
På det stora hela skulle jag vilja konstatera att det var ett ovanligt lyckat första besök på McDonalds.
Slänger in samma bild som igår, bara för att jag gillar den så mycket!
Det här är faktiskt den absolut första bilden som kommer upp om man googlar på mcdonalds. No kidding!

McDonalds för dummies!

Idag har jag vart i borås för att handla tyg. Inget mer med det.

Dock så måste man ju äta, och jag beslöt att göra de på ett McDonalds som ligger nära en av de tygaffärer jag besökte på min runda. sakt och gjort, jag gick in och beställde en McChicken. Cola och strips till den tack! 59 kronor, rena kapet! Men då händer det, när jag betalat står kassören och tittar på mig konstigt och så säger han något vilket jag inte hör. "Va?" "Jo jag har en tjuga" tycker jag att han säger. Och så tittar han på mig. Jag tittar på honom som om han vore den idiot han uppenbarligen är och funderar på vad fan karln försöker säga? Är han inte klok måntro? Och han ger mig samma blick, exakt samma blick. Och sen säger ha:, "Jo det kostar 59, men jag fick bara en tjuga." Och ni förstår poängen. Jag skäms, han får en hundring, och sen äter jag.
Men det finns ännu en poäng! När jag stog och tittade på honom, som om han vore en idiot, som om en tjuga minsann räckte till allt de hade därinne på donalds, som att jag inte för allt i världen kunde begripa att något därinne kunde kosta mer än tjugo kronor. Då måste han ha trott att jag var influgen, direkt från, ska vi säga 40-talet! Då en läskeblask kostade 25 öre och en biobiljett 1 krona. (fanns bio då?)
Men jag erkänner här och nu, att det är jag inte!
Det här är faktiskt den absolut första bilden som kommer upp om man googlar på mcdonalds. No kidding!
Det här är den första bilden som kommer upp om man googlar
på mcdonalds. no kidding!


Ni kommer att bli serverade en änn bättre mcDonaldshistoria imorgon!
Stay tuned!

RSS 2.0