Ja: Saman och Cynthia

Jag lyssnar väldigt mycket på radio nu när jag sitter hemma och syr mycket. Då är det skönt att ha lite sällskap i form av några radioidioter. Favoriten är solklart mammas nya kille, men även morgonpasset och pang prego slinker glatt med!
Något jag definitvt INTE lyssnar på däremot, det är din gata. Din gata är tänkt att vara lite sådär samhällskritiskt ur ett invandrarperspektiv, lite hood, lite street, men ändå inte rädd för att ta upp olika problem och kritisera samhället!
Alla som hör din gata vet däremot att detta inte fungerar, de brukar alltid ha en fråga i varje program, lyssnaren uppmanas sedan att ringa in och "debattera", eller iaf ventilera sin åsikt. Frågeställningarna brukar vara av lite tveksam natur. Men idag tog de priset. Frågan idag var nämligen: "Ska dömda kriminella få studera på universitet och högskola?"
Denna fråga ställs på sån där jobbig invandrarskånska av Saman, den manlige programledaren, och när första personen ringer in så kommer han/hon antagligen säga såhär ungefär:
Person: Vårt samhälles straffsystem bygger ju på att man har sonat sitt straff när man kommer ut. Och det är vä säkerligen bara bra för de flesta fd kriminella att få en högre utbildning. Det blir ju svårt att ta sig ur träsket så att säga, om man inte får chansen att utbilda sig, vilket ju i princip är en mänsklig rättighet.
Saman svara drygt på jobbig invandrarskånska: Men är det verkligen bra att, säg tillexempel en dömd pedofil utbildar sig till förskolelärare?
Personen: Nej självfallet inte.
Saman: Men var ska vi dra gränsen?
Och där bryter vi känner jag. Men exakt såhär går varje samtal som de har i din gata till. En person ringer in och säger något mer eller mindre vettigt. Saman svarar drygt med ett exempel. Och sedan frågar han var vi ska dra gränsen.
-Jag tycker verkligen inte att public service och därmed vi, ska betala för att de där pajaserna sitter och kör allt på repeat vecka efter vecka och inte kommer ram till något.
-Men är det verkligen bra att bara stryka radioprogram sådär? Ska vi stryka till exempel morgonpasset med? Var ska vi dra gränsen?
-Jo vi ska dra gränsen vid bra och dålig radio!

Kommentarer
Postat av: Anonym

din gata är PÄST! stänger av radion så fort de dycker upp i radion.

2009-11-03 @ 20:34:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0