Ja: Idol

De har ju vart mycke klagande på idol, för att de är så fantasilösa. för att de fortfarande kör med den där varianten när de bluffar att folk inte går vidare, fast de gör det.
Till exempel klassikern: Jag tyckte inte att du var bra, jag tyckte du var skitbra.
Och inte nog med det! Nu har de ju börjat bli väldigt långsökta också. Det dröjer inte länge innan de säger typ: Du har tyvärr inte gått vidare i idol 2009. (10 sekunders tystnad, förutom den där inandningen följt av det snörvlande ljudet de ger från sig när de inte går vidare) Alltså, i den amerikanska versionen av Idol, här har du ju dock gått vidare (vild glädje, suckar i tv-sofforna)
Jag tycker att Idoljuryn borde göra en av följande två alternativ.
Tvärtombluffen:
Istället för att lura folk att de inte gått vidare, för att det sedan ska visa sig att de har gjort just det, så gör vi tvärtom! Juryn säger: Grattis till kvalplatsen! (den sökande i fråga blir ofantligt glad och ska precis krama om juryn när de säger) Ja alltså inte du, grattis Göteborgs IF till kvalplatsen i Champions League! Du har förstås inte gått vidare, din amatör, där är dörren!(förutsatt att Göteborgs IF nu kvalar till CL, jag kan ju inget om fotboll så feel free att sätta in vilket lag som helst i sammanhanget!)
Dubbelbluffen
Den lite mer avancerade varianten, vi bluffar dem inte bara en gång, utan två! Denna kan ju självklart appliceras på tvärtombluffen så man kan bluffa dem (och ni, kära tv-tittare) till att tro att de ska gå vidare, för att sänka dem, för att sedan skicka dem vidare ändå, eller tvärtom!
Det är ju bara att slänga in ett sista: Till Champions Leauge kvalet alltså, du ä rju vidare i Idol, och det där är dörren till lycka och framgång!
Denna kan ju givetvis vidareutvecklas till en trippelbluff eller en quadruppelbluff, allt efter situationen, humöret och hur man behagar att göra.
Vad äger ni? CopyPaste och kränga iväg till [email protected]?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0